تجدد و ملیت و تناسب این دو معنی با یکدیگر

کتاب تجدد و ملیت و تناسب این دو معنی با یکدیگر صورت تکمیل شده نطق میرزا ابوالحسن خان فروغی چاپ سال 1309 ، قیمت 15000 تفروخته شد

 

ابوالحسن فروغی (۱۲۷۰ در تهران - ۱۳۳۸ در تهران) ادیب، فیلسوف و سیاستمدار ایرانی‌ست. او فرزند محمدحسین فروغی و برادر محمدعلی فروغی است. فروغی از مؤسسین مدرسه عالی دارالمعلمین بود.

از فروغی به عنوان یکی از پیشگامان روشنفکری دینی ایران یاد می‌شود. حسن یوسفی اشکوری در مصاحبه‌ای می‌گوید:به‌طور کلی می‌توان گفت میرزا ابوالحسن خان فروغی، که مهندس بازرگان مستقیماً شاگرد او بوده است، پدر روشن‌فکری دینی در ایران است. که اتفاقاً در ضمن نامه‌ای از بازرگان تعریف می‌کند و پیش‌بینی می‌کند که وی آینده‌ی درخشانی خواهد داشت. ابوالحسن خان فروغی بیشتر به "عقل تجربی و نگاه علمی" اعتقاد دارد و بازرگان می‌گوید که من نگاه به قرآن را از استادم ابوالحسن خان فروغی آموختم و جالب است که شریعتی هم در سال‌های ۲۸ و ۲۹ که به تهران می‌آید و در جلسات او شرکت می‌کند، شیفته‌اش می‌شود، چرا که هم فروغی و هم شریعتی و بازرگان تجربه‌گرا بودند و با دید علمی به دین و قرآن نگاه می‌کردند. آن‌ها می‌گفتند که روش شناخت قرآن فلسفی و کلامی و برهانی و عرفانی نیست. روش شناخت، «شناخت علمی» است.